torsdag 15. mars 2012

Endelig tid for singlet!

Vi ankom et hett og fuktig Bangkok for en god uke siden. Det var en overgang, men veldig godt aa slippe aa fryse mer! Her blir hvert minste vindpust satt stor pris paa, og hver skyggeflekk er verdifull. Det er ogsaa en kulturell overgang, til mennesker som ikke stirrer paa oss og ikke er like paatrengende. Herlig! Det er ogsaa mange flere vestlige mennesker, og det er faktisk litt godt....
Bangkok er en stor, tropisk by. Flere filmer er spilt inn eller tematisert rundt Bangkok. Her er alt fra plankeskur til skyskrapere, men det som gaar igjen er overdaadig utsmykkede templer og alt for mange Buddha-statuer... Det flommer over av boder som selger massasje, pedikyr/manikyr og "happy fish" som spiser doed hud av foettene dine! De har mange markeder hvor det selges alt fra levende hoener til perlesmykker. Vi tok en rundtur i Chinatown paa smale stier mellom bungnende butikker. Her er det ikke lett aa se himmelen mellom butikkene! Det er gaterestauranter paa hvert hjoerne, og de har veldig god mat! Men vi staar over hoensefoetter og grillede insekter...
Det er flere offentlige kommunikasjonsmidler bortsett fra drosjer og rickshawer, som SkyTrain og elvebaater. Vi brukte mest buss og baat for det var billigst. Pengene brukte vi paa skreddersydde klaer i stedet for, hehe... Og desverre/heldigvis har jeg introdusert Elizabeth for den fantastiske Starbucks-"kaffeen" (Java Chip Frappuchino)saa naa er ogsaa hun helfrelst! Moahaha... ;)
Som bondejentene vi er maatte vi jo paa en ny "skautur"... Vi tok toget nordover til Chiang Mai og dro paa trekking i tre dager i regnskogen! Det var hett og vakkert. Vi var en gruppe paa fire norske jenter og tre franskmenn, og det var en sosial og fin gruppe! Selv om franskmennene desverre ikke var saa sterke i engelsk... Vi fikk gaa noen timer, ridd paa elefanter i noen timer, badet i fossefall, spist lokal mat, og ikke minst raftet paa smale bambusflaater i noen timer. Det er toerketid og ikke saa mye vann i elvene, saa det ble en relativt rolig tur gjennom vakre omgivelser og bading i herlig vann! Vi saa heldigvis ingen slanger men Elizabeth ble ganske opproemt over en diger Gecko paa soverommet! (Hun trodde foerst det var en slange og gjorde en god jobb med aa vekke resten av turlaget, hehe...)
Akkurat naa sitter vi i Chiang Mai og skal ta nattog tilbake til Bangkok. Der skal vi fordrive et par dager foer vi faar besoek fra Norge, det gleder vi oss til! So long!

4 kommentarer:

Thuen sa...

Hehehe, dere finner på mye gøy ja :D må bare si at den beste Starbucks kaffen er Iced caramell machiato med trippelshot espresso... Bare så det er sagt;) Vet ikke om dere fikk med dere det ENORME markedet i bangkoks chinatown på størrelse av hele pub til pub runda i Mandal. Fyllt til randen med porno?!? Hvem er det dere får besøk av fra Norge? Kos dere videre jenter!!

Thuen sa...

Forresten, jeg var sikker på at det var Beth som lå og dro seg i bagasjen på elvebåten... De skoene var litt missvisende ;)

Ida sa...

Gøy å lese om turen deres! Det virker som at dere har det veldig bra og opplever masse. Her i Oslo gleder vi oss over at våren har kommet. Det har vært sol og flere varmegrader i noen dager. Snart er det ingen snø igjen. På tirsdag gikk jeg uten jakke, dog ingen singlet enda :). Så hyggelig at dere får besøk!

Elizabeth sa...

Hei Ida! Takk, vi koser oss masse. Dette blir nok en tur jeg ikke glemmer med det foerste :)Er i Kambodsja naa og flyr videre til Hoi An i morgen, vi rekker dessverre ikke HCMC denne gangen. Faar ta den neste gang :)Ja, soesteren min og Oeystein bestemte seg for aa ta turen ned. Veldig fint med besoek :)
Marius: jeg skjoenner ikke helt hva du mener..