søndag 4. mars 2012

Vakre Taj Mahal og strevsomme Delhi...

Endelig en datamaskin med internett! Da er det klart for nytt innlegg paa bloggen.
Vi hadde et par dager i kaoset i Delhi for omtrent en uke siden. I Delhi naadde vi et nytt toppnivaa av aa bli beglodd... Det er virkelig vanskelig aa venne seg til! Vi faar virkelig sympati med de stakkars kjendisene... selv om de i det minste tjener penger paa aa vaere i rampelyset.
I Delhi tok vi for oss et par severdigheter, som Red Fort. Det er et fort av roed sandstein som ble bygget paa 1500-tallet, og er et av praktbyggene i byen. Vi fikk oss en liten hvil paa trappa til en diger moske som heter Jama Masjid, og vi tok oss en spasertur mellom de flotte departementsbygningene og presidentboligen. I enden av den gata staar en tilsvarende port som i Mumbai, som heter India Gate. Vi fikk ogsaa med oss det vakre Lotus Tempelet i skumringen.
Hoeydepunktet var en dagstur i privat drosje til Agra, der man finner Taj Mahal. Det var en lang og humpete biltur mellom alt fra luksusbiler til overlastede hestekjerrer... Det er virkelig en spesiell opplevelse aa gaa gjennom de flotte portene i roed sandstein og faa det foerste glimtet av den praktfulle marmorbygningen. Den fortjener absolutt plassen sin paa listen over de syv moderne underverk! Vi var heldige og hadde med oss privat guide rundt paa omraadet som fortalte mye, og vi ble ikke frastaalet skoene! Som saa mange andre guider her i India skulle han desverre dra oss med inn paa diverse butikker etterpaa, men da laerte vi iallefall hvordan marmor-moenstre og persiske tepper blir laget...
Vi savner nok den fantastiske, indiske maten fra Goa litt, for her har vi bare funnet restauranter med soer-indisk mat i naerheten av hotellet, og den er ikke like god... Etter overfylte Delhi skal det bli godt aa ta en tur i fjellene i West-Bengal.

Ingen kommentarer: